Ackumulatortankar- Isolerad

Ackumulatortankar-isolerad finns i volymer om 300-5000 liter. En ackumulatortank kommer till en stor nytta för lagring av varmvatten vid vedeldning, pelletseldning och solenergi samt värmepumps användning.

Ackumulatortank kommer till stor nytta då den värmeanläggning som finns installerad till uppvärmning av huset har svårt att anpassa sig till den ojämna energiförbrukning som ofta förekommer i exempelvis ett hushåll.

En ackumulatortank ger en större flexibilitet och medför att man kan använda flera olika energikällor typ ved, pellets, sol och el i kombination.Ackumulatortankar- isolerad 300-5000 liter

Ackumulatortankar- dimensionering

Storleken på en ackumulatortank beror på fyra faktorer:

  • pannans effekt
  • husets värmebehov
  • uppvärmningssystemet (radiatorerna)
  • dina önskemål om eldningsintervaller
     

Ackumulatotank- Pelletseldning

En ackumulatotank är också bra att ha vis pelletseldning, detta medför att pelletsbrännaren kan arbeta med hög effekt under uppvärmningsfasen och sedan stanna då ackumulatortanken uppnått rätt temperatur. Detta medför en effektivare förbränning och därmed mindre bränsleförbrukning och minskade utsläpp av miljöfarliga ämnen som bildas vid eldning med låg effekt och strypt lufttillförsel.

Mer information om dimensionering av ackumulatortank

Ackumulatortankar- Isolerad:

I vårt sortiment av ackumulatortankar finns det ett antal olika modeller 300-5000L med olika utrustningsalternativ typ varmvattenberedare, genomströmningsberedare(varmvattenslinga) för uppvärmning av tappvarmvatten, solslinga, kulvertslinga och kondensorslinga för värmepump .

*Rund isolerad ackumulatortank MU(isolering mineralull) finns i volymer om 320 liter-3000
  liter och för att klara dörrpassager kan ytterhöljet lätt avlägsnas.

*Fyrkantig isolerad ackumulatortank MU(isolering mineralull) finns enbart i 500 liter
 
*Rund isolerad ackumulatortank ST(isolering polyuretan) finns i 750 liter och för att
  klara dörrpassager kan isoleringen lätt avlägsnas.

*Rektangulär isolerad ackumulatortank ST(isolering mineralull) finns i 300 liter och
  500 liter

*Rund isolerad ackumulatortank PU(isolering polyuretanskum)  finns i volymer om
  500-5000 liter

Det finns omfattande tillbehör typ varmvattenberedare, varmvattenslinga, kulvertslinga, kondensorslinga och solslinga till respektive ackumulatortank.

 

Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?