Pelletsbrännare-Matarskruv-Pelletsförråd

Pelletsbrännare för träpellets är ett prisvärt och miljövänligt sätt att värma ett hus. Pellets är ett inhemskt biobränsle tillverkat av restprodukter från snickeri- och skogsindustrin som till exempel sågspån. Detta torkas och pressas till cylindrar med en diameter på 5-12 millimeter.

 

Pelletsbrännare NYMO

Pelletsbrännare ett bra alternativ till oljeeldning och vedeldning

Pelletseldning med en pelletsbrännare är ett intressant alternativ till oljeldning. Inte bara för miljöns skull utan också plånbokens.Man kan sänka sina kostnader med mellan 40 och 50 procent om man byter från olja till pellets enligt Konsumentverket.

En fördel jämfört med ved är att eldningen kan automatiseras och att bränslet är torrt och ger små utsläpp. En viss mängd pellets har också ett bestämt värmeinnehåll. Pellets är ett förädlat biobränsle som inte bidrar till att öka växthuseffekten.

Det krävs också ett förråd som kräver utrymme när bulkbilen kommer och fyller på. Alternativet är att man köper in pellets säckvis, men det kräver mer arbete och blir inte lika bekvämt.

Ett stort förråd, fyra kvadratmeter och uppåt, innebär också att pelletsuppvärmningen blir billigare eftersom man då kan köpa större kvantiteter. Säckvis är dyrare.

Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?