Kamininsatser och kassetter till öppen eldstad

Kamininsatser och kassetter till öppen eldstad är två effektiva, eleganta och prisvärda spisinsatser som sparar pengar och blir en elegant utsmyckning i hemmet. Insatserna är enkla och smidiga att montera och använda.

Kamininsatser och kassetter till öppen eldstad sänker ner energikostnader

Att installera en spiskassett, spisinsats eller kamininsats i en öppen eldstad är den mest lönsamma investering som en villaägare kan göra i dag.I en öppen eldstad eldar man mest för kråkorna! En kamininsats eller spiskassett till din öppen eldstad, höjer verkningsgraden från 2-15% till hela 81% beroende på vilken kamininsats eller spiskassett du väljer.

Våra Kamininsatser och kassetter till öppen eldstad har en verkningsgrad på 79-81%.

Några viktiga punkter att beakta vid installation av kamininsatser
och spiskassetter till öppen eldstad
:

Kontroll av skorsten
Ta kontakt med den lokala skorstensfejarmästaren för kontroll av din befintliga skorsten.
Enligt Boverkets Byggregler (BBR) ska skorsten och kaminen passa ihop, inte bara mekaniskt utan även dimensioneringsmässigt vad gäller area, dragförhållande, temperatur, fukt, motstånd samt tålighet mot sotbrand.

Bygglov
Ta kontakt med din kommun för att ta reda på om det krävs byggnadslov

Skyddsavstånd
Spiskassetten eller spisinsatsen och skorstenen ska placeras så att inredningen eller huset inte börja brinna. Kravet är att det inte får bli varmare än 85 grader på brännbar byggnadsdel.

Mer informataion om kamininsatser och spiskasetter till öppen eldstad från Heta

Fixa egen brasvärme, viivilla.se

Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?