Kamintillbehör

Kamintillbehör typ golvskydd(härdat glas och plåt),vedkorg, vedstaplare, eldställ och skorstensrör diameter 150mm och 125mm, skorstensrör med sotlucka och skostensrör böj 90 grader

golvskydd i härdat glas och plåt-kamintillbehör

 

Kamintillbehör- Några viktiga punkter att beakta vid installation av din nya kamin

Kontroll av skorsten
Ta kontakt med den lokala skorstensfejarmästaren för kontroll av din befintliga skorsten.
Enligt Boverkets Byggregler (BBR) ska skorsten och kaminen passa ihop, inte bara mekaniskt utan även dimensioneringsmässigt vad gäller area, dragförhållande, temperatur, fukt, motstånd samt tålighet mot sotbrand.

Bygglov
Ta kontakt med din kommun för att ta reda på om det krävs byggnadslov

Bärande underlag
Kaminen ska placeras på ett golv som tål vikten av eldstaden. Om en skorsten ska monteras direkt på kaminen, måste kaminen vara konstruerad för den extra belastning som uppstår. Även golvet måste vara dimensionerat för den ökade vikten.

Golvskydd
Golvet under och runt om kaminen, måste ha ett brandsäkert golvskydd. Golvskyddet är till för att hindra att golvet antänds om glöd ramlar ur eldstaden. Ett golvskydd ska bestå av minst 0,7 millimeter tjock plåt eller annat obrännbart material. Vid kaminer och braskaminer ska eldstadsplanet vara minst 0,3 meter framför eldstaden och minst 0,1 meter på vardera sidan om eldstaden.

Skyddsavstånd
Kaminen och skorstenen ska placeras så att inredningen eller huset inte börja brinna. Kravet är att det inte får bli varmare än 85 grader på brännbar byggnadsdel.


I vårt sortiment finns följande kamintillbehör:

- Golvskydd i plåt och härdat glas.

- Anslutningsstos,

- Rakt skorstensrör D150mm och 125mm

- Skorstensrör böj 45 grader med sotlucka

- Skorstensrör böj 90 grader

- Eldställ med
gaffel , skyffel och raka

- Vedkorg

- Vedstaplare


Mer information om installation av kamin
 

Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?