Braskaminer

Braskaminer i vårt sortiment är effektiva, snygga och miljövänliga kaminer som skapar både hemtrevnad och stämning i hemmet. Nöjet att titta på en brinnande låga i en braskamin, tillsammans med möjligheten att välja ett yttre med snygg och modern design som passar ditt rum och din smak, gör att braskaminen blir ett bra alternativ för ditt hem.

Braskaminer Braskamin Scan-Line 800

Sänk dina energiskostnader med en braskamin

Med en braskamin kan du sänka dina energiskostnader rejält och därmed spara pengar oavsett om resten av upvärmningen sker med olja, el, värmepump eller fjärrvärme. En av de stora fördelarna med en braskamin är att man snabbt kan höja värmen när man kommer hem. Genom att ha husets värmesystem på en låg nivå och sedan elda i braskaminen kan man spara många kronor.

 

Det finns mycket pengar att tjäna. Förutom att en braskamin ger betydligt lägre elräkning ökar trivseln betydligt med en eld i huset. Dessutom kan det kännas tryggt med en kamin som komplement till den ordinarie värmekällan vid strömavbrott. Genom att använda braskaminen som ett komplement till ordinarie värmesystem i villan minskar elräkningen med 30-50 procent, det innebär en besparing på 10 000-15 000 kronor per år för ett genomsnittligt svenskt hus.

Braskamin med bakugn

Hetas braskaminer i vårt sortiment har modeller med användarvänlig bakugn.


Braskaminer- Förbränning i Hetas braskaminer

 

Kaminer med unik förbränningsteknik

Alla kaminer i vårt sortiment har unik brännkammare och tillhörande luftvägar som ger minimalt utsläpp av koloxid och skadliga partiklar.

Till förbränning används förvärmd förbränningsluft ”clean burn” (blå pil). Det betyder att förbränningsluften är lättflödande och tillförs förbränningen utan motstånd.

Den förvärmda tertiära lufttillförseln(grön pil)förbränner de resterande rökgaserna innan röken leds upp i skorstenen och är på så sätt avgörande för den miljövänliga förbränningen.

Varm konvektionsluft(röd pil)är den luft som fördelas ut i rummen och är därmed i kombination med strålvärmen från glaset den direkta värmekällan.

Röd pil:Konvektionsluft
Grön pil:Tertiär luft
Blå pil:Förbränningsluft

Installera braskamin- Tips och råd

Mer information om braskaminer
 

Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?