Kombikamin UNICOMBI kombinerar ved och pellets utan omställning

Kombikamin UNICOMBI kan exempelvis eldas med ved och sedan veden har brunnit ner och temperaturen i rummet eller vattnet har gått ner under det inställda termostatvärdet, då startar pelletseldningen helt automatiskt utan omställning. Styrkortet sköter pelletsmatning, tändning och förbränningsfläkten. Pelletseldning under dagen då huset står tomt ger underhållsvärme.


I kombikamin UNICOMBI för varmluft är det rumstermostaten( den följer med kaminen vid leverans) som känner av temperaturen i rummet och starta eller bryta pelletseldningen i kaminen.

I kombikamin UNICOMBI varmluft och varmvatten är det drifttermoasten som känner av vattnets temperatur och utifrån vattnets temperatur styr pelletseldningen.

När rumstemperaturen eller vattnets temperatur har gått ner under det inställda termostatvärdet, då kommer rumstermostaten(UNICOMBI för varmluft) eller drifttermostaten(UNICOMBI för varmluft och varmvatten) att starta pelletseldningen med hjälp av det styrkort som finns i kaminens elpanel. Styrkortet startar då sitt program genom att först mata in en viss mängd pellets till pelletskoppen, starta tändspiralen som är placerad under pelletskoppen och efter en kort stund förbränningsfläkten.

När pelletsen har börjat brinna, kommer fotocellen som bevakar flamman att ger klartecken till styrkortet att brasan är igång och då stänga av tändspiralen och efter en kort tid starta styrkortet med sitt program för drift. När det inställda termostatvärdet har uppnåtts, kommer termostaten att bryta pelletseldningen.

Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?