Spara energi och pengar med kombikamin UNICOMBI 

Varför skall jag välja kombikamin UNICOMBI för min uppvärmning?
Om man köper en ren vedkamin kommer den att sänka uppvärmningskostnader, men det är nödvändigt att man är hemma och lägger in ved i eldstaden för att kaminen skall ge någon värme. Vedkaminen kräver alltså passning för att den skall ge värme.

Om man köper en ren pelletskamin kommer den också att sänka uppvärmningskostnader och göra att det blir mycket bekvämmare, men om pelletspriserna blir för höga, då har man investerat i en produkt som inte ger mycket lönsamhet.

Med dagens elpriser och de framtida politiska besluten, kommer inte elen att bli billigare. Därför är det viktigt att investera i en anläggning som gör att man blir mer flexibel inför framtiden. Man skall helst ha flera alternativ för sin uppvärmning.

År 2008 tog Combi Heat Värmeprodukter AB fram en unik kombikamin UNIKUM för att göra kunderna som är intresserad av ved och pellets mer flexibel. I kombikamin UNICOMBI kan man elda enbart med ved, enbart med pellets eller kombinera både ved och pellets samtidigt.

Man eldar med ved i kombikamin UNICOMBI när man har tid och tillgång till ved eller kan köpa veden billig, annars eldar man med pellets till exempel på nätterna eller på dagarna ifall man inte är hemma. På detta sätt får man en jämn värme i huset under hela dygnet.

I kombikamin UNICOMBI sker övergången från ved till pellets helt automatiskt.Det är rumstermostaten (UNICOMBI varmluft) eller drifttermostaten(UNICOMBI varmluft och varmvatten) som startar pelletseldningen i kaminen utan någon omställning från din sida. Både ved och pellets är biobränslen och genom att nyttja de i UNICOMBI blir inte uppvärmningen någon större belastning på miljön.

Komikamin UNICOMBI sänker dina uppvärmningskostnader
Kombikamin UNICOMBI sparar pengar åt dig genom att förbränningen är mycket effektiv både vid ved- och pelletseldning. Ju effektivare förbränning desto mer energi som frigörs, vilket i sin tur medför mer värme och minskad bränsleförbrukning.

*UNICOMBI för varmluft har en verkningsgrad på 73% vid vedeldning(effekt 10,5kW) och 84% vid pelletseldning
  låg effekt(5,4kW) samt 79% vid högeffekt(9,6kW).

*UNICOMBI för varmluft och varmvatten har verkningsgrad på 79-82% vid vedeldning(effekt 5,5-7kW) och
  vid pelletseldning 85-87%(effekt 1,8-4kW).


Liten ordlista

Effekt: Mått på hur mycket värmeenergi som alstras per tidsenhet i kaminen. För uppvärmning av bostad behövs cirka 75 watt per kvadratmeter. Om bostaden är på 100 kvadrat behöver alltså kaminens effekt vara 75x100 = 7,5 kW för att räcka till som enda värmekälla.

Verkningsgrad: Mått på hur effektivt energin från det brinnande bränslet omvandlas till värmeenergi. Ju högre verkningsgrad, desto bättre.

Spara pengar genom att ersätta el med ved eller pellets
10000 kWh el motsvarar 8-10 kubik ved (ej kapat och kluvet) och ca 2,2 ton pellets.
Medelförbrukningen för en normalstor villa på 140-150 kvadrat i mellansverige  är ca 25-30 kubik ved, 25 000 kWh el (exkl. hushållsel), 5,5 ton pellets.

Kostnad för olika uppvärmningsalternativ(priserna kan variera beroende på leverantör och var i landet man bor):
25000kWh el*0,90öre/kWh=22500:-
25 kubik ved*500 kr/kubik=12500:-
5,5 ton pellets*2815 kr/ton=15482:50

Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?