Kombikamin UNICOMBI för varmluft och varmvatten har en unik konvektionsdel och eldstad

Kombikamin UNICOMBI för varmluft och varmvatten har en konvektionsdel(värmeväxlare) bestående av ett antal stående tuber genom vilka rökgaserna passerar och avger sin värme till omgivande vatten.

Placeringen av konvektionsdelen gör UNICOMBI unik på marknaden eftersom konvektionsdelen(värmeväxlaren) är placerad mellan kaminens ovansida och skorstenen och inget vatten berör eldstadsytorna i kaminen. Konvektionsdelen i kombikamin UNICOMBI är lätt utbyttbar. Sotning av konvektionsdelen sker genom den stora påfyllningsluckan som finns på framsidan av kaminen.

Kombikamin UNICOMBI för varmluft och varmvatten har isolerad eldstad istället för traditionell vattenmantlingI kombikamin UNICOMBI är eldstaden inte vattenkyld jämfört med de vattenmantlade vedkaminer eller pelletskaminer som finns på marknaden. Eldstaden i UNICOMBI är isolerad på insidan med 25mm eldfast isolering(klarar 1100 grader) för att få högre förbränningstemperatur på rökgaserna som bildas vid vedeldning eller pelletseldning, vilket i sin tur medför bättre förbränning, mindre aska, sot- och tjärfria eldstadsväggar, minskad bränsleförbrukning och ingen risk för rostangrepp på eldstadsplåten.

Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?