Vakuumrörsolfångare

Vakuumrörsolfångare

Combi Heat Värmeprodukter AB har utökat sitt sortiment med nya effektiva och prisvänliga vakuumrörsolfångare med 24 st vakuumrör.

Solfångare är byggda för att koncentrerat ta emot solinstrålningens värme och utnyttja den till uppvärmning av anläggningar av olika slag, i huvudsak hus, tappvarmvatten och pooler.

Besparing med solfångare
Att använda solfångare är både miljövänligt och kostnadseffektivt.

Solfångare för tappvarmvatten
Med solfångare kan man spara mer än 50% av årsförbrukningen av tappvarmvatten i åretrunthus. Vanlig årsförbrukning för hushåll är i storleksordning 4-5000 kwh och år.

Solfångare i kombisystem för värme och tappvarmvatten
Utökar man solfångarytan får man också energi över för att värma huset. Dygnslagring av solenergi sker i ackumulatortankar. Ved och pelletseldare med befintliga ackumulatortankar slipper i stort sett elda under halva året med solfångare. Upp till 30% besparing av totala uppvärmningsbehovet inkl varmvatten kan sparas.

Vakuumrörsolfångare
Vakuumrörsolfångare är en högeffektiv solfångare som ger ett högt säsongsutbyte även vid låg solinstrålning på vinterhalvåret. Vakuumrörsolfångare med 24 rör har ett årsutbyte på 1659 kwh.

Driftsäker och minimalt underhåll
Solfångaren är mycket driftsäker och underhållet är minimalt, du behöver bara se över några värden. Varje rör är lätt utbytbart om något skulle hända och man behöver inte tappa ur systemet.
Produkter
Övrigt
Vanliga frågor och svar
x

Undrar du över något? Kika in på vår sida över vanliga frågor och se om du får svar på din fråga. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss på 0922-61570 eller maila till info@combiheat.se, så hjälper vi dig.

Visa alla vanliga frågor & svar

Frågor?